عنوان کامل پایان نامه :
ارتباط بین جو سکوت سازمانی ادراک شده و توجه شغلی با در نظر داشتن میانجی¬گری رفتار سکوت درکارکنان بنیاد شهید و امور ایثا-L7G8FXV5
عوامل مؤثر بر تعهد سازمانی
ماتیو و زاجاک[1] با تجزیه و تحلیل یافتههای بیش از دویست پژوهش مقدمات ایجاد تعهد را به پنج دسته به شکل زیر تقسیم کردهاند(اسماعیلی؛68:1391):
الف – ویژگیهای شخصی مؤثر بر تعهد سازمانی
* سن: تعهد سازمانی با سن فرد دارای همبستگی نسبی و مثبت می باشد. اغلب محققان براین باورند که سن با تعهد حسابگرانه ارتباط بیشتری پیدا میکند و دلیل آن را فرصت کمتر در خارج از شغل فعلی و هزینههای از دست رفته در سنین بالا میدانند. مییر و آلن اظهار میدارند که کارگران مسنتر به دلیل رضایت بیشتر از شغل خود تعهد نظری بیشتری پیدا میکنند.
* جنسیت: زنها نسبت به مردان تعهد بیشتری به سازمان دارند، اگرچه این تفاوت جزئی می باشد . دلیل این امر آن می باشد که زنها برای عضویت در سازمان میبایست موانع بیشتری را پشت سر بگذارند.
* تحصیلات: ارتباط تعهد سازمانی با تحصیلات ضعیف و منفی می باشد . این ارتباط بیشتر مبتنی بر تعهد نظری می باشد و ارتباطی با تعهد حسابگرانه ندارد. دلیل این ارتباط منفی انتظارات بیشتر افراد تحصیلکرده و فرصتهای بیشتر شغلی آنهاست .
* ازدواج: این متغیر با تعهد سازمانی همبستگی ضعیفی دارد. اما چنین اظهار میگردد که ازدواج به دلیل مسائل مالی با تعهد حسابگرانه ارتباط پیدا میکند.
* سابقه در سازمان و در سمت سازمانی: به دلیل سرمایهگذاریهای فرد در سازمان سابقه بیشتر در مقام یا سازمان باعث تعهد بیشتری میگردد اما این ارتباط ضعیف می باشد .
* استنباط از شایستگی شخصی: افراد تا حدی به سازمان تعهد پیدا میکنند که زمینه تامین نیازهای رشد و کامیابی آنها فراهم گردد. پس کسانی که استنباط شایستگی شخصی بالا دارند انتظارات بیشتری خواهند داشت. ارتباط این دو متغیر مثبت و قوی می باشد .
* تواناییها: افراد با مهارتهای بالا، برای سازمان ارزشمند هستند. این امر پاداش سازمان را به آنها افزایش میدهد. در نتیجه موجب تعهد حسابگرانه میگردد.
* حقوق و دستمزد: حقوق و دستمزد موجب عزت نفس برای فرد میگردد و بدین ترتیب تعهد نظری را افزایش میدهد. ضمناً حقوق و دستمزد نوعی فرصت در سازمان محسوب میگردد که در اثر ترک سازمان از دست خواهد رفت، نتایج تحقیقات متعدد همبستگی مثبت اما ضعیفی را بین این دو متغیر نشان میدهد.
[1] Mathieu & Zajac
سوالات یا اهداف پایان نامه :
اهداف پژوهش
براساس مطالب یاد شده در اظهار مسئله و اهمیت موضوع پژوهش، هدف کلی این پژوهش مطالعه ارتباط بین جو سکوت سازمانی ادراک شده با توجه شغلی باتوجه به میانجی گری رفتار سکوت کارکنان می باشد. پس هفت هدف ویژه برای مطالعه پژوهش حاضر طراحی می شوند که به قرار زیر هستند:
- سنجش اندازه مؤلفه های جو سکوت سازمانی درک شده در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان،
- سنجش رفتار سکوت کارکنان در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان،
- سنجش توجه شغلی در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان،
- تعیین ارتباط بین ابعادجو سکوت سازمانی درک شده با رفتار سکوت کارکنان در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان،
- تعیین ارتباط بین رفتار سکوت با توجه شغلی کارکنان در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان،
- تعیین ارتباط بین جو سکوت سازمانی درک شده با توجه شغلی کارکنان با در نظر داشتن رفتار سکوت کارکنان در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان،
- آزمون مدل پژوهش.