: یکی از راه های درمان ریزش مو مصرف مواد مغذی شامل ویتامین B زیاده که در گروه ویتامینای B ، ویتامین B6 و بیوتین اهمیت خاصی دارن.

: با این خوراکیا از ریزش مو پیشگیری کنین

شایع ترین دلیل ریزش مو در زنان کمبودهای غذاییه‎

ریزش مو یکی از مشکلاتیه که به جربزه میشه گفت بیشتر مردم دنیا با اون مواجه هستن. عوامل زیادی مانند عوامل محیطی، ژنتیکی، هورمونی ، بعضی بیماریا مانند مشکلات تیروئید ، آنمی ( کم خونی ) و نوع تغذیه در ریزش مو دخالت داره. اهمیت رژیم غذایی رو در حفظ سلامتی بدن به خصوص مو ، نمیشه ندیده گرفت.

تحقیقات گذشته ژاپنیا بعد از جنگ جهانی دوم این رو تایید می کنه؛ چون که به کار گیری رژیم غذایی غربیا به وسیله ژاپنیا باعث اضافه وزن همراه با ریزش مو در بیشتر مردم شد.

شایع ترین دلیل ریزش مو در زنان کمبودهای غذاییه، چون معمولاً واسه کاهش وزن خود رژیمای غیر اصولی رو استفاده می کنن که نتیجه اون بروز این مشکله. هم اینکه کسائی که مواد غذایی حیوونی مصرف نمی کنن و به اصطلاح گیاهخوار هستن، به دلیل نبود اطلاع کافی در مورد چگونگی مصرف غذاهای گیاهی، دچار کمبود پروتئین ، روی ، آهن ، اسیدهای آمینه ی لازم ، ویتامینای گروه B و … می گردن.

در زیر منابع بعضی از عناصر مهم و موثر در سلامت مو گفته شده :

پروتئین و ریزش مو
پایه نیاز بافتای بدن مانند مو، ناخن ، پوست و … پروتئینه و در موادی مانند شکلای جور واجور گوشت ( مرغ ، ماهی و گوشت قرمز ) ، تخم مرغ ، لبنیات و حبوبات به اندازه فراوون هست. در مواد نشاسته ای مثل نون ، برنج ، ماکارونی و سبزیا هم به مقدار کمی هست. اسیدهای آمینه اجزای تشکیل دهنده پروتئینا هستن که در مواد گفته شده در بالا وجود دارن.

کلسیم و منیزیم و ریزش مو
گروه شیر و لبنیات منابع غنی کلسیم و منیزیم و هم پروتئین هستن. اگه فردی دچار نبود تحمل لاکتوز ( قند موجود در شیر ) باشه و از بقیه مشتقات لبنیاتی هم واسه تامین نیازای بدن خود استفاده نکنه، باید به طور روزانه مکمل کلسیم مصرف کنه و مصرف بقیه غذاهای غنی از پروتئین رو هم زیاد کنه.

ویتامینای گروه B و ریزش مو
یکی از راه های درمان ریزش مو مصرف مواد مغذی شامل ویتامین B زیاده که در گروه ویتامینای B ، ویتامین B6 و بیوتین اهمیت خاصی دارن. بیوتین ویتامینیه که در خیلی از اجناس آرایشی به عنوان مکمل بهبود دهنده وضعیت مو اضافه می شه، چون آسیب مشخص کمبود بیوتین، ریزش موه. منابع غذایی غنی از ویتامین B6 و بیوتین رو براتون ذکرمی کنم. منابع غنی از B6 : جگر، موز ، دانه آفتابگردان، ماهی ، مرغ، جوونه گندم ، آلوی خشک ، گوشت ، غلات سبوس دار ، مخمر و زرده تخم مرغ ( به ترتیب) و منابع غنی بیوتین : جگر و گوشت مرغ، جوونه گندم، سبوس گندم، تخم مرغ و بادام زمینی است .

آنتی اکسیدان ها و ریزش مو
شامل ویتامین E ، ویتامین C ، بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A که در سیب زمینی شیرین، هویج ، اسفناج پخته، کدو حلوایی ، طالبی ، زرد آلو ، کلم بروکلی ، گریپ فروت قرمز هست ) ، روی و سلنیومه. رژیمای غذایی ناجور همراه با سیگار کشیدن و آلودگی هوا باعث فعال شدن رادیکالای آزاد و به خطر افتادن سلامت فرد می شه. آنتی اکسیدانا مولکولایی هستن که می تونن اثر رادیکالای آزاد رو خنثی کنن. هم اینکه باعث ساخته شدن موی نوین و استواری اون می شن. به هر حال رفتار تغذیه ای درست که همیشه مورد تاکیده، اندازه رشد و استواری فولیکول مو رو بهتر کنه.

براساس گفته کارشناسان تغذیه میشه گفت ویتامینا به خصوص ویتامینای گروه B مانند بیوتین، اسید فولیک ، پانتوتنیک اسید و بعضی املاح مانند روی، آهن، گوگرد، سیلیس و مس اثرات مثبت زیادی روی مو دارن. آزمایشا نشون دهنده اون هستش که مصرف بیوتین به صورت مکمل باعث تقویت و بهبود پوست به خصوص فولیکولای مو می شه. اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین در مورد کاهش مصرف نمک و اثر اون در توقف ریزش مو نظریه هایی ارائه شده، اما در درستی این نظریه ها دودلی هست . ولی در هر حال کاهش مصرف نمک واسه سلامت عمومی بدن خوبه.

محققان ژاپنی براساس تحقیقات خود فکر می کنن که وجود چربی زیاد در رژیم غذایی مردان، کارکرد طاسی رو سریعتر می کنه. اینطوری که یه تیکه از پوست سر آنزیمی به نام گاما- آلفا- رداکتاز تولید می کنه. این آنزیم باعث تبدیل هورمون تستوسترون به دی هیدروتستوسترون (DHT) می شه که این ترکیب باعث ریزش مو می شه. غدد چربی مجاور هر فولیکول مو هم این آنزیم رو تولید می کنن. وجود چربی زیاد در غذا باعث تحریک غدد چربی و افزایش فعالیت این غدد واسه تولید آنزیم نام برده می شه.

بهترین پیشنهاد اینه که غذاهای به درد بخور و خوشمزه اما کم چرب مصرف کنین. البته این عمل باعث رویش موی نوین نمی شه، اما می تونه از ریزش بقیه موها جلوگیری کنه. کلا باعث سلامت جسم هم می شه. هم اینکه مصرف مقداری مخمر همراه یه لیوان آب پرتقال در صبح بسیار سودمنده؛ چون مخمر منبع مناسبی از ویتامینای گروه B و املاح کم پیدا ( املاحی که بدن به اندازه خیلی کم به اونا نیاز داره) و اسیدهای آمینه س. هم اینکه مصرف روغن ماهی و گردو که دارای اسیدهای چرب اُمگا- ۳ و تخمه آفتابگردان که دارای اسیدهای چرب اُمگا-۶ه ، به درد بخوره.

بعضی از مردم واسه تامین مواد مغذی لازم خود تمایل دارن از قرص و دارو استفاده کنن و کمتر سراغ مواد غذایی به درد بخور می رن. کارشناسان تغذیه فکر می کنن که تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد از مواد مغذی این قرصا جذب می شن و هنوز عوامل نامعلوم زیادی در غذاها هست که هنوز به شکل شیمیایی در داروها ساخته نشده ان، در نتیجه قرص و دارو هیچوقت نمی تونه جانشین غذا شه و فقط در مواقع لازم از مکملای غذایی میشه استفاده کرد.

بررسیا تلاش می کنن که اسیدهای چرب اُمگا- ۳ و اُمگا-۶ با سلامت مو در رابطه هستن؛ چون بیشتر مردم وقتی منابع این نوع اسیدهای چرب رو کمتر مصرف می کنن و یا اصلاً مصرف نمی کنن، دچار خشکی و شکنندگی مو ، خارش و شوره پوست سر و در آخر ریزش مو می شن.

منابع اسیدهای چرب اُمگا-۳ و اُمگا-۶
اسیدهای چرب اُمگا-۳ شامل آلفا- لینولنیک اسید و ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) است در ماهیای آب سرد مانند ماهی سالمون و ساردین، روغن سویا و کانولا، جوونه گندم ، روغن گردو ، روغن تخم کتون یا پنبه و روغن ماهی پیدا میشه.

اسیدهای چرب اُمگا-۶ شامل اسید لینولئیک و اُمگا- لینولئیک اسیده و در روغنای غیر اشباع گیاهی مانند روغن ذرت، روغن کانولا، روغن سویا، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان یافت می شن.

.

منبع : pcparsi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *