مجموعه: خواص مواد غذایی

واقعا به کار گیری شکلای جور واجور خوراکیا می تونه از ایجاد سرطان جلوگیری کنه؟ جواب ما مثبته. بله چون که نه! شکلای جور واجور میوه ها و سبزیجات خاصیتای مختلفی دارن و بعضی وقتا حتی کارشناسان نمی دونن اونا چیجوری باعث پیشگیری بیماریایی مثل سرطان یا حتی تومورهای مغزی می شن. اما واقعیت اینه که کار رو می کنن.
در این مطلب فهرستی از شکلای جور واجور مواد خوراکی که میشه خیلی راحت در بیشتر وعده های غذایی خونواده گذاشت رو معرفی کردیم.

با این خوراکیا سرطان رو دور بزنین

1.  تمشک
تمشک و شکلای جور واجور بِریا مثل بلوبری، آکای بری و کران بری (که در کشور ما پیدا نمی شن) در پیشگیری از شکلای جور واجور سرطانا موثر هستن. تحقیقات نشون داده، بلوبری و شکلای جور واجور انگورهای بزرگ و ارغوانی، عناصری در خود دارن که باعث می شه سلولای سرطانی کبد خودشون رو از بین ببرن. کران بری که بدیش اینه در ایران نداریم از سرطان تخمدان در خانوما جلوگیری می کنه.

2.  چای سبز
یکی از شکلای جور واجور خوراکیای گیاهی که مشخص شده در جلوگیری از ایجاد و برگشت سرطان سینه و دیگه سرطانا نقش موثری داره، چای سبزه. این نوشیدنی، ماده شیمیایی به نام EGCG داره که مانع از رشد تومورهای سرطانی سینه می شه. با نوشیدن فقط دو فنجون چای سبز در روز می تونین از ایجاد سرطان پیشگیری کنین.

 

3.  سیر
آزمایشا و تحقیقات زیادی در دنیا انجام شده و همه اونا تایید کردن سیر خاصیت ضد سرطانی داره. بیشتر تاثیر این گیاه در جلوگیری از سرطان های گوارشی و البته سرطانای سینه و پروستات است. تحقیقات نشون داده هر چی افراد سیر خام و پخته بیشتری مصرف کنن، کمتر دچار سرطانای معده و روده بزرگ می شن. آزمایشات ثابت کردن، زنان میانسالی که به طور مرتب در بیشتر وعده های غذایی خود سیر مصرف می کنن، 50 درصد کمتر از دیگر افراد دچار سرطان روده بزرگ می شن.
در سیر دو ماده به اسمای آلیکین و آلیال هست که مانع از ایجاد سلولای سرطانی در بدن آدم و حیوان می شن. تلاش کنین در طبخ شکلای جور واجور غذاهای خود سیر ر ابگنجانید. کارشناسان پیشنهاد می کنن میان پوست کندن سیر و خرد کردن اون حدود 15 دقیقه فاصله بندازین تا تاثیر بیشتری داشته باشه.

4. بروکلی و کلم
محققان انگلیسی نشون دادن مردانی که در برابر توورهای سرطانی پروستات بودن، با مصرف بروکلی 4 وعده در هفته، این مریضی رو از خود دور کردن. شکلای جور واجور کلما هم مثل کلم دکمه ای هم خاصیت ضد سرطانی دارن. البته شلغم رو هم میشه به این خونواده اضافه کرد.

5. پیاز و تره فرنگی
باید بدونین شکلای جور واجور گیاهانی که از جنس سیر هستن مثل خود سیر، پیاز و تره فرنگی، نقش بسیار پررنگی در پشیگری سرطان دارن. تا می تونین در وعده های غذایی خود از این مواد استفاده کنین.

 

6.  گوجه فرنگی
مواد شیمیایی فعال در گوجه فرنگی خاصیت ضد سرطانی دارن. گوجه فرنگی بیشتر واسه نابود کردن و پیشگیری سرطانای پروستات، سینه، ریه و روده بزرگ مناسبه. خیلی جالبه بدونین گوجه های پخته شده هم همین نقش رو دارن پس، از سس گوجه فرنگی روی شکلای جور واجور غذاها و پاستاهای خود استفاده کنین.

7.  سویا
یکی از مواد موجود در سویا، جنیستینه که یه جور فیتواستروژنه که از بروز سرطانای هورمونی جلوگیری می کنه. سویا هم اینکه یه بازدارنده قوی شکلای جور واجور پروتئین هاییه که موجب رشد سلولای پروتئینی می شن. واسه به کار گیری خاصیت ضدسرطانی سویا باید روزانه دست کم 50 گرم از اونو استفاده کنین. می تونین از شکلای جور واجور لوبیا سویاهای طعم دار یا خمیرهای توفو استفاده کنین.

 

8.  زردچوبه
 پودر زردرنگ زردچوبه که در شکلای جور واجور غذاهای ایرونی و هندی و دیگه آسیاییا فت و فراوون استفاده می شه، نقش بسیار مهمی در جلوگیری از سرطان داره. این ادویه، یه آنتی اکسیدان قدرتمنده. این ادویه از ایجاد تومورهای سرطانی جلوگیری می کنه. حالا خوبیش اینه به کار گیری این ماده بسیار آسونه و میشه در همه شکلای جور واجور غذاهای پختنی خود اونو اضافه کرد. البته باید به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین داروهای ضدسرطانی که از زردچوبه جفت و جور می شن، همون اثر خود ادویه رو ندارن. هم اینکه، بیماران سرطانی نباید سر خود و بدون مشورت با دکتر خود، خیلی زیاد از زردچوبه در وعده های غذایی خود استفاده کنن.

9.  شاهی آبی (بولاغ اوتی) و اسفناج
به کار گیری شاهی آبی در همه وعده های غذایی باعث می شه تا DNA کمتر آسیب ببینه و سرطان ایجاد نشه. البته میدونیم که این گیاه همیشه در دسترس نیس. اما باید تلاش کنین اونو جفت و جور و هر روز استفاده کنین. آنتی اکسیدانای موجود در برگای سبز این گیاه، مانع از فعالیت رادیکالای آزاد و آسیب دیدن سلولای سالم می شه. اسفناج هم خاصیت ضدسرطانی داره. این گیاه خوش طعم رو میشه به اشکال جور واجور در وعده های غذایی جور واجور خود گذاشت. اسفناج مانع از ایجاد سرطان مثانه می شه. هم اینکه، برگای سبز تیره  این گیاه – کلروفیل – خطر دچار شدن به سرطان کبد رو هم کم می کنه.

.

منبع :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *